Valnødde flutes med rosmarin

Har er de perfekte flutes til ostebordet. Dejen skal laves dagen før og langtidshæves i køleskab.

Ingredienser
15 g. Gær
1 spk. Olivenolie
20 g. Salt
6 dl. Koldt vand
19 gram Bageenzym
40 gram Hvedesur
1 spiseske honning
1 lille spiseske fintsnittet frisk rosmarin
100 g Valnødder der trykkes gennem posen så de bliver i mindre stykker. (prik et lille lufthul i posen)
200 g Durummel
790 g Tipo 00 mel eller Manitoba.

Rør gæren, vand, olie, salt, bageenzym og hvedesur sammen på røremaskinen, så alt bliver helt opløst.

Tilsæt det det skyllede og fint snittede rosmarin samt valnødderne.

Rør de 200 gram durummel i indtil det er helt opløst.

Til melet lidt ad gangen indtil dejen slipper skålen og stadig føles fugtigt uden at klistre til fingrene.

Flyt dejen til en stor skål du har plads til i køleskabet og tildæk den med tætsluttende film eller en opskåret pose og elastik.

Lad hæve natten over eller mindst 8-10 timer.

Dejen ligges på bordet der er strøet med durum mel, del og form i det antal flutes der passer dig, jeg plejer at lave 4 stk. Men du kan jo også lave kuvert flutes.

Placer dem på din flutes bageplade eller din almindelige bageplade med god afstand, Lad dem hvile en times tid.

Bages midt i ovnen ved 220 grader over og undervarme (ikke varmluft) i ca. 25. minutter, alt efter størrelse – bages til de får lidt farve.

Når de er kolde er de klar til nydelse.

Super lækre luftige flutes.

Dette skal du bruge:

800 gram Manitoba mel – helst 14% protein. 12% som minimum.
40 gram hvedesur.
15 gram bage enzym.
700 gram vand.
15 gram salt, helst havsalt.
3 gram gær.

Jeg har forsøgt adskillige opskrifter fundet på nettet, her er så et resultatet af flere forsøg som er et mix af de opskrifter. Hvedesur og bage enzym kan bl.a. fås i Bilka.

Rør vand, salt, bage enzym, hvedesur og gær sammen i en skål.

Rør forsigtigt melet i med en gaffel eller lignende, stop når al mel er fugtigt. Det tager kun max. minut.

Lad den våde klistrede dej hvile i mindst 12 timer og gerne op til 18 timer på køkkenbordet overdækket med tætsluttende film eller andet gennemsigtigt plastik. Du vil kunne se hvordan dejen bobler og syder til den store guldmedalje.

Varm ovnen med over og undervarme (ikke varmluft) op til max.temp. (275-300 grader) i god tid så hele ovnen er gennemvarm.

Drys rigeligt mel ud på køkkenbordet og vend dejen forsigtig ud. Vend/stram dejen op med en dejskraber ved at vende kanterne i over hinanden fra alle sider nogle gange. Ikke æltes.
Udskær med dejskraberen og Form 3-4 flutes der lige vendes i melet. Lad de formede flutes hvile i ca. 5-10 minutter.

Hvis du har en flutes plade er det selvfølgelig optimalt, brug ellers et klæde/viskestykke til at holde dejen på plads på pladen.

Sæt pladen med de formede flutes i ovnen på næst nederste rille, hvor de bages i 18-20 minutter – de må gerne blive lidt mørke. Varmen kan efter 10-12 minutter dæmpes til 220 hvis du synes de bliver for mørke. Undgå at åbne ovnen, da fugten i ovnen så lukkes ud, med det resultat at brødene danner hurtigere skorpe.

Hvis du ønsker at lave flutes til bakeoff, så nøjes med 18 minutter. Derefter kan du efterbage dem optøet ved 200 i 5 minutter.

God fornøjelse.


Katrine og Rasmus’s Bryllup

Et helt igennem fantastisk dag.

Vores allesammens ynglings præst Torben Pedersen var med til at starte dagens humørfyldte og afslappende atmosfære.

Efter kirken gik turen til DK Company, der velvilligt havde lagt lokaler til festen. 107 gæster var mødt op med højt humør og en energi der lovede godt for dagen.

Efter receptionen, der varede fra klokken 14.30 til ca. 17.30, blev der serveret en fantisk middag, startende med en lakse forret, efterfuldt af en lidt anderledes og ikke så traditionel hovedret med masser af lækre tapas som tilbehør til en superlækker oksemørbrad. Alt dette blev krydret med masser af sjove og uventede indslag fra familie og venner.

Da så Båndsalat indtog scenen gik alle de mange unge mennesker danse amok. – Fortryllende.

Desværre valgte jeg ikke selv at tage kamera med, så telefonen blev brugt flittigt. Her er lidt video og foto fra dagen, samt en video af Bandet.

 

 

 

 

En lille familie tur til Spanien

Vi har besluttet at holde fødselsdag lidt sydpå i Cabo Roig – Costa Blanca.

Fedt med nogle dage sammen med sønnerne og deres kærester.
Har kigget på hvilken restaurant vi skal fejre fødselsdagen, valget faldt ud på denne NUMBER5. Det skulle være en fantastisk spisested, og så er afstanden fra feriehuset så vi kan gå hjem.
Skulle der komme nogen til kaffe en af dagene dernede, skal I være meget velkommen. 

Vi skal selvfølgelig opleve lidt nostalgi og se hvor vi hyggede os i halvfemserne. Desværre er det ikke længere tilladt at bade i saltsøerne, det har vi ellers endnu ikke prøvet. http://costablanca.netavis.nu/forbudt-bade-saltsoeerne-ved-torrevieja/

Dette er huset vi skal bo i.

Og det her er den lokale strand.

Og her et kort over området, inkl. stedet hvor vi altid var på ferie da børnene var små.

Bernkastel-Kues

Så skal vores penge i kortklubben endelig bruges. Vi har derfor bestilt værelser på Christiana’s Wein&Art Hotel i Påsken 2019.

Vi har lavet 2 ture dernede:

Tur 1. Går til via kørsel langs Mosel til Geierlay hængebro, hvor de der har lyst kan tage den 360 meter vandring i 100 meters højde. Derefter kører vi tilbage til floden og finder et hyggeligt sted til en god frokost. Forhåbentlig mætte tager vi ruten langs den smukke mosel tilbage til hotellet.

Tur 2. Går til den helt fantastiske smukke romerske by Trier. Vi vil her tage turist toget på rundtur til alle seværdighederne, hvorefter vil vi hygge os med en god frokost indtil det bliver tid til tilbage til hotellet.

På turen tilbage til Danmark kan det være at vi kan nå en lille omvej til Loreley, det helt vildt smukke udsigtspunkt over Rhinen og samtidig det sted hvor en tidligere herskerinde smed sine elskere ud over kanten, når der trængtes til fornyelse.

Det bliver da bare helt vildt hyggeligt.

Her er lidt billeder fra turen:

Fætter og kusine komsammen

Hold da helt op, hvor var vi priviligeret med skønt vejr, 24-25 grader og tørt, samtidig ikke ret meget sol fra den let overskyede himmel. Så det var virkelig perfekt vejr til et sådant arrangement.

Vi mødtes som aftalt ved hjejlekiosken lidt i halv 3. Til min store overraskelse havde jeg lidt svært ved at genkende Lone, men efter et par kig, så lykkedes det dog. 
Lidt hyggesnak indtil ombordstigningen var nok helt naturligt, især her i familien, hvor snakketøjet jo som bekendt er veludviklet. Godt ombord gik alle så også ombord i de hjemmelavede kager og den medbragte kaffe. Snakken gik stadig lystig.

Efter sejlturen kørte vi ud til de små fisk, fandt et bord med bænke. Her blev så den værste tørst slukket, når der ellers var tid til det mellem ordstrømmene. 

Ca. 1,5 time senere gik turen så til Aalekroen få km derfra, hvor vi fik en kæmpe rejecoctail, derefter en STOR wienerschnitzel og sluttede af med lidt lækkert is og noget frugt.
Klokken var nu ved at overskride den aftalte tidspunkt for afslutning, så regningerne blev betalt og vi fik gennem den næste halvtimes tid sagt rigtig pænt farvel til hinanden.

Det blev så enden på en fantastisk hyggelig dag, sammen med de dejligste mennesker. Vi håber alle at vi næste gang kan blive endnu flere.

Kommentar fra Ole: Selv tusind tak for en rigtig god og hyggelig dag. Jeg er bare SÅ glad for, at jeg kom med til “festen”. Mvh Ole

Kommentar fra Margit: Mange tak for de fine billeder fra en super dejlig dag. Og til alle I andre – også tak for dejligt selskab. Ikke mindst til arrangørerne, der sørgede for at alt forløb så fint og havde sørget for både kaffe, kage, det mest perfekte vejr og dejlig mad om aftenen. Vi var så glade for at være med, og glæder os til næste gang vi ses. Mange kærlige hilsener Svend Erik og Margit

Kommentar fra Lone: Kære alle sammen. Hvor var det sjovt og rigtig hyggeligt at møde jer alle igen efter så mange år. Jeg må indrømme, at jeg var spændt på mødet på forhånd. Erindringer fra  “ dengang “ er gemt godt og grundigt af vejen, men efter mødet med jer, dukker der glimtvis erindringer op. Der er dog rigtig mange “ huller “ endnu. Tak for en rigtig god dag. Det var dejligt at opleve den livlige snak og den gode stemning. Og dejligt at blive modtaget med åbne arme☺ Jeg vil se frem til at møde jer igen. Kærlig hilsen Lone

Kommentar fra Elsebeth: Hej Preben, vi siger også mange tak for billederne. Og til  Venna, Per, Kirsten og Svend Erik  kan vi kun tilsluttes os Margit og Lone og sige mange tak for en fin dag, og hvor var det synd for  jer, Kirsten og Svend Erik at i ikke kunne deltage, vi håber du har fået det bedre Kirsten, og ønsker dig rigtig god bedring og for jer begge håber vi, at i snart kan flytte ind i jeres hus igen. Til alle i andre , hvor er det bare nogle dejlige fætter og kusiner jeg har og hvor var det dejlig at se jer alle igen,  og  rigtig dejlig at se Ole og Lone efter så mange år. Til dig Lone er vi meget ked af at vi ikke fik sagt farvel, men det smuttede lige for os at du ikke skulle  med på Ålekroen, det er vi meget kede af og håber du undskylder os, desværre fik vi ikke talt så meget sammen, det må vi gøre noget ved næste gang. Vi glæder os allerede til næste gang vi ses. Kærlig hilsen Kjeld og Elsebeth

Her er lidt billeder fra dagen.

Program:

Kl. 14.30:      Mødes vi ved rutebådene på Gudenåen ved iskiosken Sejsvej 2, 8600 Silkeborg. Der kan evt. parkeres på Søtorvets parkering ved Kvickly.

Kl. 15.15:      Vi skal på en times sejlrundtur på Gudenåen, og her vil vi nyde kaffe og kage. Prisen for sejlturen er kr. 125,00 pr. person.

Kl. 16.30:      Vi har et par timer til at se bl. a. området ved Papirpabrikken m.m. Herefter kører vi til Ålekroen, Julsøvænget 5, 8600 Silkeborg.

Kl. 19.00:      Spisning på Ålekroen. Pris. ca kr. 375,00 pr. person. excl. drikkevarer.

 

Hvis I har fået ny adresse, nyt tlf. nr. eller ny E-mail, må I gerne sende det til Per, så han kan få lavet en ajourført liste.

Vi håber, at rigtig mange kan komme til fætter – kusine komsammen. Svar senest 1. maj 2018 til

Kirsten:         E-mail: Nielsen.8740@gmail.com           Tlf. +4524236463

Per:                E-mail: pjensen@post11.tele.dk              Tlf. +4540824908

 

Følgende ved vi kommer:

Jytte & Leif, Helle & Preben, Elsebeth & Kjeld, Margit & Svend Erik, Ib, Kirsten & Svend Erik, Venna & Per.

Vi har valgt at sende en E-mal til en i hver familie, så hvis I vil videresende til jeres søskende, så alle har programmet.

E-mail er sendt til:

Ellen M. Nielsen, Jytte Dommer, Ole Jensen, Jette Bøtkjær, Preben Jensen, Gitte E. Enemark, Svend Erik Jeppesen, Elsebeth Jensen, Ib Sørensen.

 

De bedste hilsener fra festudvalget

Kirsten & Svend Erik

Venna & Per

Sommerferie 2016

Igen  i år, gik turen til Gran Canaria og det er endda til det samme hotel som de sidste fire år.

I år mødte vi 2 dejlige par, Claus og Dorte fra Falster der var på hotellet for første gang og Mads og Pia fra Uve der ligesom os var der første gang i 2012, de synes alle ligesom os rigtig godt om Hotel Suite Princess i Taurito. Det gik faktisk hen og blev en rigtig sjov og dejlig ferie.

Læg især mærke til billedet af det sovende par med plyshunden.

Fætter/kusine sammenkomst.

Det blev en helt fantastisk dag, sammen med dejlige mennesker med det altid gode humør.

Vi mødtes som aftalt i området ved Søby brunkulslejr. Her sad vi med en fantastisk udsigt og nød det dejlige sommervejr med en kop kaffe og masser af hjemmebagt kage.

Derefter tog i over i Brunkuls museet, og genoplevede de gamle dage som Brunkulsarbejder. Nok lidt af en mundfuld sådan at finde ud af hvor hårdt det rent faktisk var.

Den sidste halve time af eftermiddagen blev der hygget på terrassen hos Helle og Preben.

Derefter til dages højdepunkt i restaurant Noli. Der var på forhånd nogen der var lidt bekymret om de kunne blive mætte, når der var tale om en gourmet oplevelse. Jeg skal hilse og sige at den bekymring blev gjort alvorlig til skamme. Ud over en madoplevelse ud over det sædvanlige, så var der virkelig gode vine, hjemmelavet saft/pesto/brød.

Vi startede med friterede lakseruller med rygeoste creme og hvide asparges, som mellemret en havtaske lagt i reduceret tomat creme. Derefter lang tids braiseret sprængt spidsbryst og kalvemørbrad viklet med italiensk bjergtørret skinke, hertil grønne asparges, stegte nye kartofler, rodfrugt creme og en reduceret balsamico sauce som en demi glace. Til dessert en hjemmelavet is med karamelliseret frugt og rød boblevand.

Faktisk var alt maden og drikkevarer lavet fra bunden af super friske råvarer og smagte fantastisk.

Her er en kommentar fra en af deltagerne:

Kære Helle og Preben

Tusind tak for en dejlig eftermiddag og aften torsdag den 9. juni 2016.

Det var hyggeligt at være sammen med jer og dejligt at få genopfrisket minder samt blive opdateret på familien anno 2016.

Virkeligt godt arrangement med besøget i Søby-lejren om eftermiddagen i dejligt sommervejr og ikke mindst aftenen med en hel fantastisk og udsøgt menu. Det er noget, som vi vil huske meget længe.

Synd, at ikke flere kunne deltage – det havde arrangementet fortjent. Men vi, der var med, fik en mindeværdig dag, og det skal I have stor tak for.

Vi glæder os til et gensyn med jer. God sommer!

Kærlige hilsener

Svend Erik og Margit

Her er en kommentar fra Ring:

Kære Helle og Preben

Det var en rigtig dejlig eftermiddag, vi havde i Søby og en dejlig og spændende aften på NOLI i Ikast. Godt arrangeret. Tak for det.​

Vi kunne bare godt have været lidt flere, 11 er ikke mange, når vi kunne have været over det dobbelte!!!!!

 Mange hilsener og kram fra

Sven Erik og Kirsten

 

Original tekst:

Vi har bestilt bord til en fantastisk gourmet oplevelse hos Morten Kok i restaurant Noli. Se hjemmesiden her: http://noli.dk/

Restaurant Noli er en gourmet- og selskabsrestaurant i hjertet af Jylland. Her tilbyder de deres gæster en helhedsoplevelse i fantastiske rammer og med mad af den højeste kvalitet, forarbejdet fra bunden af de allerbedste råvarer og præsenteret og serveret med et glimt i øjet.

Dette er kl. 18.00. og prisen på kr. 455 er incl. drikkevarer.

Dagens program vil være nogenlunde således:

Vi mødes med vores medbragte picnic kurv kl. 14.00 ved Søbyhus Cafeteria Skomagerbakken 51, 7400 Herning. Hvis vejret er godt følges vi så sammen til en rasteplads med borde og bænke i nærheden af Søby søerne, når så kaffen er indtaget, kører vi i samlet flok til Helle op Preben, Leonora Christinas vej 37, Ikast, her er der mulighed for at komme på toilet, omklædning (hvis nogen vil det) m.m. indtil vi kl. 17.45 kører op på restauranten.

Hvis vejret bliver mindre godt, følges vi fra mødestedet og kører vi i stedet til Ikast hvor vi kan hygge hos Helle og Preben til det bliver tid til gourmet aftensmaden på restaurent Noli. Arrangementet er slut ca. 22 – 22.30.

Der er mulighed for se meget mere om Brunkulslejrene på denne adresse: http://naturstyrelsen.dk/130413.aspx#udsigt1

Følgende har givet tilsagn:

Elsebeth og Kjeld.
Margit og Svend Erik
Venna og Per
Kirsten og Svend Erik
Jytte og Leif (er med om eftermiddagen, men er optaget om aftenen)
Helle og Preben.
Ib.

Mvh. Gitte og Preben

6 Gæve gutter i Berlin

JO-JO. Vi var 6 personer, der kom i tanke om at vi ville se Berlin by day and night.

Så klokken lort fredag morgen steg vi på cyklerne og kørte mod sydøst. Helt uden problemer ankom vi til hotellet omkring kl. 15.30 og blev indkvarteret. Vi var noget skuffet over at det ikke var muligt at få en lille øl ved ankomsten, men hotellet havde ingen udskænkning. Vi tog den så på gå ben til det nærmeste udskænkningssted.

Senere skulle vi så have fundet et sted hvor vi kunne få en krabat af en wienersnitzel med tilhørende drikkevarer, det lykkedes ret hurtigt. Herefter skulle vi da på værtshus, og her havde vi bestilt bord i forvejen på det meget specielle KLO https://berlin-klo.de/ i nærheden af Kürfürstendam. Det var godt nok noget af en oplevelse med stole der pludselig fik deres egen vilje, en blotter lige inden for døren, en kæmpe edderkop der pludselig faldt ned fra loftet, øl serveret i urinkolber, samt meget meget mere.

På grund af den lange dag gik vi ret tidligt til ro.

Lørdag stod den så på sightseing i storbyen i fantastiske 25 graders varme og klar himmel. Vi købte derfor en dags billet til shuttle bussen, men på trods af dette blev det stadig til 10-15 km troppetur. Vi fik derfor også set det vigtigste i storbyen.

Lørdag aften skulle vi så igen have fundet et spisested. Det lykkedes til fulde, vi fik en rigtig bøf med brasede kartofler samt tilhørende drikkevarer. Derefter faldt vi i et par Irish coffee. Tilbage ved hotellet stod vi på fortovet og nød en karton rødvin og snakkede om løst og fast til klokken ca. 02. Så derfor blev afgang til DK dagen efter udsat en times tid eller to.

Hjemturen gik helt efter planen, måske endda bedre end forventet, så vi rundede midtjylland omkring kl. 15.45.

Prebens billeder:

Hanse’s billeder:

Så er ferien 2015 godt brugt.

Endnu en dejlig 2 ugers tur til Taurito blev det til. Et dejligt hotel der hedder Suite Princess. Stille og roligt sted, hvor børn under 16 ikke er tilladt.

Vi blev lidt forskrækket under busturen fra lufthavnen, bussemanden skulle vende på en lidt snæver p-plads, bakkede lidt og der lød et brag da bagrunden kom for tæt på et klippevæg. Temperatur var på hele 37 grader, så vi var klar over at scirokko vinden var på besøg.

Vel ankommet til hotellet og lidt mad indenbords trak skyerne sammen og vi fik på denne første aften det første regn vi nogensinde har oplevet på Gran Canaria. Og det vel at mærke i temmelig store mængder. Dagen efter var der lidt overskyet og temperaturen var nede på de normale 25-30 grader. Herefter havde vi solskin hver dag.

Maden er rigtig god, og der er masser at vælge i mellem til alle måltider.

img006

Link til Hotellet.